Компензациони фонд суфинансира капиталне инвестиције

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је исплату пет милиона КМ за потребе суфинансирања капиталних инвестиција у пољопривредној производњи, с циљем помоћи произвођачима и прерађивачима за санирање посљедица изазваних пандемијом вируса корона.
Управни одбор Компензационог фонда одобрио је исплату средстава по основу испостављених рјешења Пореске управе у износу од 960.379 КМ у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона за 549 пословних субјеката и предузетника, односно за 1.923 радника, саопштено је из Владе Српске.
Ријеч је о пословним субјектима који у складу са Уредбом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед пандемије вируса корона остварују право на финансијску подршку за мај из средстава Компензационог фонда, а за које је Пореска управа у периоду од 14.8. до 1.9. донијела рјешења да се одобрава исплата.
Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је исплату 295.559 КМ у складу са Уредбом о додијели средстава пословним субјектима и предузетницима ради санирања посљедица пандемије вируса корона за април, по основу смањења обима пословања.
Извор: СРНА