Кандидати заинтересовани за учешће у Акцелератор програму представили пословне идеје

Тринаест тимова и појединаца који желе учествовати у Акцелератор програму презентовали су своје иновативне пословне идеје стручној комисији. Презентација је одржана јуче у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву.
Кандидати, који добију зелено свјетло стручне комисије, наредна три мјесеца учествоваће у програму подршке који обухвата бесплатну обуку током које учесници добијају знање потребно за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, административну и техничку подршку за коришћење средстава из различитих  програма финансирања, могућност представљања пословних планова потенцијалним инвеститорима, промоцију и међународно повезивање.
Нови циклус акцелератор програма Развојна агенција Републике Српске организује на подручју града Источно Сарајево у сарадњи са Економским факултетом Пале, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево (РАИС), Заводом за запошљавање и шест Општина са територије града Источно Сарајево. Комплетан програм биће одржан у просторијама Економског факултета у Палама.
Кандидати заинтересовани за учешће у овом програму су са подручја града Источно Сарајево, Сарајево и општине Дервента, а презентоване пословне идеје су из области производње, ИТ сектора, пољопривреде и услужних дјелатности.