Италијански инвеститор купио објекат некадашње Механике у Козарској Дубици

Пословни објекат некадашње Механике у Козарској Дубици купило је предузеће Iron products са италијанским власником, који већ дужи низ године послује на територији Републике Српске, потврдио је начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић.

– Италијански инвеститор купио је објекат некадашње Механике за око 1,5 мил КМ, а ради се о озбиљној фирми са чијим представницима смо разговарали и који и у Италији успјешно послује. Инвеститори су у фази израде пројектне документације и план је да о краја године објекат буде уређен и да почне процес производње – прецизирао је Рељић.

Он је навео да ријеч о предузећу из области металопрерађивачког сектора које је извозно оријентисано, те да је најављено да ће инвеститор у објекат уложити још око милион марака, наведено је на општинском сајту.

Рељић је навео да се у првој фази производње очекује запошљавање 25 до 30 радника, а да се у општинском Одсјеку за привреду, инвестиције и развој већ прикупљају подаци потребним профилима радника.

Он је нагласио да је куповина пословног објекта некадашње Механике резултат дугогодишњих напора Одсјека за привреду, инвестиције и развој на челу са шефом Одсјека Емиром Кочаном који је био у директном контакту са италијанским инвеститорима.

– У смислу привлачења инвестиција општина Козарска Дубица увијек је била добар домаћин. Ово је позитивна прича за нашу средину јер ће бити запослено нових 25 до 30 радника, а у будућности чак и више – рекао је Рељић.

Потврдио је да је од инвестиције у Козарској Дубици недавно, због проблема који су настали због рата у Украјини и посљедица по економска кретања, одустао њемачки инвеститор који производи дијелове за авио-индустрију, али да има других инвеститора који су заинтересовани да улажу на подручју општине.

Izvor: ba.ekapija.com