ИРБ РС смањила каматне стопе

Влада Републике Српске усвојила је прошле седмице приједлог Управе Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Српске о додатном смањењу каматних стопа за кредитне линије ова банке.
Из ИРБ-а Српске је саопштено да су на основу проведене анализе тренутних каматних стопа и стања на банкарском тржишту извршене корекције каматних стопа.
Тренутне каматне стопе за кредитну линију за почетне пословне активности је од 4,1 до 4,7 одсто, док је за кредитну линију за микробизнис у пољопривреди основна каматна стопа од 4,1 до 4,7 одсто.
Кредитна линија за пољопривреду има основну каматну стопу од 3,8 до 4,4 одсто, кредитна линија за предузетнике и предузећа од 4,1 до 4,7 одсто, док су каматне стопе за стамбене кредите 3,6, те 4,1 и 4,6 одсто, зависно од групе којој припада корисник, а за стамбене кредите за самце и парове каматна стопа је 4,7 одсто.
ИРБ Српске подсјећа да је ово друго смањење каматних стопа у овој години, те да су каматне стопе на кредитне линије на тај начин мање за 0,7 процентних поена у односу на прошлу годину.

Извор: СРНА