Интензивнија сарадња са Европском мрежом предузетништва Русије

Делегација Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа на челу са директором Маринком Ђукићем, у оквиру активности Европске мреже предузетништва Републике Српске, разговарала је прошле седмице са представницима Европске мреже предузетништва Русије Љубомиром Трифуновићем и Бакхитом Каскејевом о могућностима интензивније сарадње у наредном периоду.
Договорено је потписивање меморандума о сарадњи који би послужио као основа за конкретне заједничке активности, а руски партнери инцирали су и могућност успостављања заједничког фонда за подршку и подстицаје иновативних малих и средњих предузећа, по узору на сличне фондове који су већ успостављени са Србијом и Хрватском.
Представници ЕЕН Русије позвали су овом приликом представнике Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа на предстојећи Форум о пословној сарадњи који ће на јесен бити одржан у Москви, а разговарано је и о могућем укључивању Европске мреже предузетништва Русије у суорганизацију Форума о интернационализацији пословања који ће бити одржан у Бањи Врућици 7. и 8. новембра ове године.