Иновативним пословним субјектима доступно још 750.000 ЕУР бесповратних средстава

Бесповратна средства у износу од 750.000 ЕУР из Challenge фонда поново су на располагању привредним субјектима са иновативним пословним идејама, производима или услугама из Босне и Херцеговине и Шведске. Пети јавни позив за додјелу грант средства расписан је данас и биће отворен до 24. марта 2020. године до 16.00 сати.
За потенцијалне кориснике из категорије startup-a, који су регистровани најмање шест мјесеци, предвиђен је максимални износ гранта од 10.000 ЕУР, док корисници из категорије зрелих привредних субјеката до 250 запослених, који обављају дјелатност дуже од двије године, могу рачунати на подршку у максималном износу до 30.000 ЕУР. Апликанти морају обезбиједити и минимално властито учешће од 50% укупне вриједности предложеног пројекта, чија реализација не може трајати дуже од годину дана.
Све пристигле пријаве биће оцијењене у складу са три основна критерија – иновативност, изводљивост и одрживост пословне идеје и друштвена корист.
Пријаве на овај позив морају бити поднесене искључиво у електронској форми на wеб сајту www.c2c.ba у складу с упутствима која се налазе у документу Водич/Смјернице за апликанте. Овај документ је саставни дио Апликационог пакета којег можете преузети на овом линку.
Challenge фонд успостављен је у оквиру пројекта Challenge to Change који финансијски подржава Шведска агенција за међународни развој и сарадњу /Sida/, а проводе га, кроз четири године, Сарајевска регионална развојна агенција СЕРДА и Развојна агенција Републике Српске (РАРС). Партнер у пројекту је и регион Остерготланд, Источна Шведска.
Ово је посљедњи позив планиран у оквиру пројекта. У оквиру претходна 4 позива за додјелу бесповратних средстава из Challenge фонда пријавила су се 2.074 апликанта. До сада је уговорено 110 корисника, а вриједност додијељеног гранта је 2.500.866 ЕУР. У току је потписивање уговора са још 38 корисника којима ће бити додијељено око 844.000 ЕУР бесповратних средстава.