Избор најуспјешнијих у привреди РС за 2014. годину

Представник Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа присуствовао је свечаној додјели признања најуспјешнијим у привреди која традиционално додјељује Привредна комора РС. Признања су додијељена у Бањој Луци у петак, 27.марта 2015. године.
Предузећа „Спортек“ из Котор Вароша, „Свислајон“ из Требиња и „Прима“ из Градишке проглашена су најбољим у категорији најуспјешнијих великих привредних друштава у 2014. години. У категорији најуспјешнијих средњих привредних друштава награђени су „Алпро“ из Власенице, „ЗП комерц“ из Вршана код Бијељине и „Топлинг“ из Прњавора. У категорији најуспјешнијих малих привредних друштава награђени су „Танасић“ Бијељина, „Владраг“ Пале, „Спектра ДМГ“ Бањалука, „Нено“ Теслић и „Пчелица Маја“ Билећа.
За допринос у области запошљавања и инвестицију награђена су предузећа ЕФТ – Рудник и Термоелектрана „Станари“, „Напко бедс фактори“ Петрово и „Мак Младост“ из Мркоњић Града.
За допринос развоју корпоративне друштвене одговорности у 2014. награђени су компанија „М:тел“, „Бањалучка пивара“ и „Арселор Митал“ Приједор.
Признања за најуспјешнију жену у привреди у прошлој години добиле су Мира Пазуревић из предузећа „Санино“, Стана Марковић из фирме „Јелшинград ливар“ и Дубравка Топаловић из компаније „Нути дуе“.
За допринос развоју туризма признања су добили Андрићград, Бања Врућица и Етно село „Станишићи“.

Представници Привредне коморе Републике Српске уручили су признања и за 10 најуспјешнијих привредних друштава из Српске у категорији „Препознатљив квалитет и развој домаћег производа“ за линије производа, која су се истакла својим квалитетом у прошлој години. Признања су добиле фирме „Слап“ из Рогатице за свјежу пастрмку, „КЛМ“ из Прњавора за линије плитких и дубоких ципела за професионалну употребу, „Млијекопродукт“ из Козарске Дубице за јогурте „виталија“, „Нова Дипо“ из Горњих Подградаца за столицу „бертил“, те „Мира“ из Приједора за чајно пециво „лили ванилин“.

Награде су добиле и фирме „Три бест“ из Бањалуке за хидрауличну платформу за позориште, „Крајина клас“ из Бањалуке за оранж торту, „Дермал“ из Котор Вароша за бризгану обућу, „Велепрехрана“ из Бањалуке за „флипс“, те „Ламперија ентеријер“ са Пала за собна врата.

Манифестацији „Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2014. годину“ присуствовале су бројне личности из привредног и политичког живота.