Изабрани најменаџери Републике Српске у 2011.

Титула најуспјешнијег менаџера Републике Српске у прошлој години, у организацији дневног листа „Фокус“, из области банкарства и осигурања припала је директору Нове банке Милану Радовићу, у области малог и средњег предузетништва директору билећке мљекаре „Пађени“ Ненаду Вукоји, а из области туризма директору апарт-хотела „Вучко“ Александру Провићу.
За „Избор најменаџера“, који је синоћ одржан у Бањој Луци, номиновано је 60 кандидата, од којих су 44 ушла у ужи избор, а девет у финални. Међу члановима стручног жирија, који је оцјењивао кандидате, био је и представник Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа.
Директор предузећа „Прес комерц“, Зоран Шаренац, рекао је да је „Фокус“ кроз ову манифестацију дао подршку развоју здраве конкурентности. Он је подсјетио да је протекла година била тешка и пуна изазова, истичући да су успјешни менаџери они који предвиде промјене и на вријеме им се прилагоде.
Предсједник Владе РС, Александар Џомбић, рекао је да подржава овакве манифестације које промовишу праве вриједности.
– Битно је да се промовишу праве привредне вриједности и менаџери који дају допринос развоју цјелокупне привреде и сналазе се на тржишту, те који запошљавају људе и отварају нова радна мјеста – истакао је Џомбић.
Он је рекао да манифестација „Избор најменаџера“ представља промоцију успјешних менаџера и успјешних предузећа, а доприноси Српској.
– Влада ће и даље, са свим својим пројектима, стајати иза привреде и успјешних предузећа и кроз концепт субвенција и Инвестиционо-развојне банке РС пратити њихове пројекте за добробит њихових предузећа и РС – нагласио је Џомбић.
Осим премијера и министара РС, манифестацији су присуствовали представници РС у заједничким институцијама БиХ, представници општина, те бројни други гости и пријатељи „Фокуса“.
Покровитељ „Избора најменаџера“, за 2010. годину, било је Министарство индустрије, енергетике и рударства РС. (СРНА)