Идентификовати могућност системског укључивања предузећа у прoвођење практичне наставе

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа (РАРС) која проводи Програм “ПриликаПлус” подржан од стране Владе Швајцарске, у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске, организује састанак о теми „Примјери добре праксе у процесу повезивања средњег стручног образовања и привреде – искуства и могућности“.

Састанку ће поред ентитетских и кантоналних министара образовања у БиХ присуствовати представници педагошких завода, пословног сектора и образовних институција, од којих се очекује да дају конкретне приједлоге и сугестије о у процесу унапређења рада између средњег стручног образовања и привреде.

Циљ састанка је да се, на основу увида у међународна искуства и примјере добре праксе, идентификују предности, недостаци и могућности системског укључивања предузећа у провођење практичне наставе у средњем стручном образовању, која се изводи ван школе.

Састанак се одржава у оквиру припрема за међународну конференцију која ће се одржати у септембру 2017. године, а чији  фокус ће бити на сарадњи између средњег стручног образовања и привреде. Средње стручно образовање има кључну улогу у развијању људских ресурса, с циљем постизања привредног раста и запошљавања. Кључна улога средњег стручног образовања је у оспособљавању ученика и појединаца да стекну квалитетно знање, вјештине и компетенције, као и квалификације потребне послодавцу и тржишту рада.

Састанак ће се одржати у Административном центру Владе Републике Српске у сриједу 21.06.2017. године од 11:00 – 15:00 часова.