За грантове заинтересовани и привредници са подручја Дервенте и Теслића

Више од 50 привредника са подручја Дервенте и Теслића присуствовало је инфо данима које је Развојна агенција Републике Српске организовала у овим општинама 10. и 11. марта с циљем да што више приближи детаље 5. јавног позива за додјелу грант средстава из Челенџ фонда(Challenge Fund).
Након презентације представник Челенџ тима Мићо Станојевић одговарао је на конкретна питања привредника од којих је већина заинтересована за пријаву на јавни позив.
Још једном је наглашено да је позив отворен до 25. марта 2019. године, те да право учешћа имају привредни субјекти из категорије стартапа за грант до 10.000 евра и зрела предузећа којима је доступан грант до 30.000 евра. Пројекти морају бити иновативни, изводљиви и друштвено корисни.
Челенџ фонд успостављен је у оквиру пројекта Челенџ ту чејнџ (Challenge to Change) који финансијски подржава Шведска агенција за међународни развој и сарадњу, а у БиХ га проводе Развојна агенција Републике Српске и Сарајевска регионална развојна агенција. Партнер у пројекту је и шведска регија Остерготланд.
Инфо дани организовани су у сарадњи са Општинама Дервента и Теслић.

slika