Завршен „Startup Weekend“

На Влашићу је синоћ завршен „Startup Weekend“ који је организовала Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Удружењем за промоцију предузетништва СТАРТ и уз финансијску подршку Амбасаде САД у БиХ.

У оквиру 54 часа, уз помоћ стручних ментора из Грчке, Македоније и БиХ, четрдесет младих особа из свих крајева Републике Српске и БиХ радило је на развоју својих пословних идеја. Ове године они су били организовани у седам такмичарских тимова, а пословне идеје углавном су се односиле на област информационих технологија и услуга. Побједио је тим младих из Добоја са идејом „BadWare interactive” која подразумијева платформу за рекламирање путем фејсбук игрица.

Први „Startup Weekend“ Агенција је организовала 2011. године и то је био први догађај те врсте у БиХ. Реализован је у склопу „Глобалне седмице предузетништва“ – свјетске кампање подизања предузетничке свијести код младих, с циљем да подстакне младе особе у БиХ да размишљају о предузетништву и предузму конкретну акцију.

Прошле године  „Startup Weekend“организован је на око 1500 локација у 750 градова широм свијета, а у претходна два која је организовала Агенција учествовало је око 80 младих из свих крајева БиХ.