Завршен први дио обуке у оквиру Акцелератор програма – слиједи менторинг

Обука кандидата у оквиру Акцелератор програма настављена је и ове седмице у Билећи радионицама на којима је тестиран пословни модел CANVAS за иновативне почетнике у послу, а кандидати су имали и практичне вјежбе презентацијских вјештина. У оквиру једне од радионица било је ријечи и о изворима финансирања и интернационализацији пословања. 
Тиме је практично завршен први дио програма, док менторинг почиње наредне седмице када ће са тимовима и појединцима радити искусни ментори на изради пословног и маркетинг плана, те правној форми и регистрацији пословних субјеката.
Акцелратор програм реализује Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Општином Билећа и Агенцијом за развој малих и средњих предузећа града Требиња, а уз подршку Европске мреже предузетништва. Ријеч је о програму подршке иновативним почетницима у послу, а обухвата бесплатну обуку током које учесници добијају знање потребно за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, административну и техничку подршку за коришћење средстава из различитих  програма финансирања, могућност представљања пословних планова потенцијалним инвеститорима, промоцију и међународно повезивање.
Финални догађај на којем ће бити проглашена и награђена најбоља пословна идеја одржаће се 12. децембра.