Завршен менторинг у оквиру другог циклуса Aкцелератор пилот програма

Протеклих мјесец дана, полазници који су учествовали у другом циклусу Aкцелератор пилот програма имали су могућност да, након интензивног едукативног програма, стекну знањe за развој пословне идеје и уз подршку ментора припреме свој пословни план. Савјетодавна подршка од стране ментора, која им је била на располагању, односила се на подршку у избору правне форме, регистрацију пословања, израду пословног и маркетинг плана.

Сви тимови имали су задатак  да, у сарадњи с менторима, припреме пословни план за идеју са којом су се пријавили. Половином децембра биће организован избор најбољих пословних идеја када ће наши кандидати презентовати своје пословне идеје пред члановима комисије, примјењујући знања која су стекли током обуке. Најбоље пословне идеје очекују награде.

Акцелератор пилот програм дио је пројекта „Развој акцелератора за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна МСП“, који је суфинансиран од стране Европске уније кроз Интеррег Дунавски транснационални програм, из средстава ЕРДФ и ИПА фондова, а окупља 15 партнера из  9 земаља.

Други циклус реализован је у Приједору у сарадњи са Агенцијом за економски развој града Приједора и пројектом FORESDA који суфинансира Европска унија из средстава ERDF и IPA фондова у оквиру Дунавског транснационалног програма.