Завршене аудиције за „Наш бизнис“

Аудицијама у Брчком и Бијељини завршен је први елиминациони круг нове сезоне  „Нашег бизниса“, ТВ шоуа који реализује РТРС у сарадњи са Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа, Привредном комором РС, Економским факултетом Бања Лука, Универзитетским предузетничким центром Бања Лука и Иновационим центром Бања Лука.
Жири је на аудицијама одабрао девет тимова који су прошли директно у такмичење. Остала су још три слободна мјеста и седам тимова који су добили три гласа за и један против. Жири ће на посебној сједници одлучити која три тима од седам могућих иде даље. Дванаест најбољих такмичиће се у наредних девет мјесеци.
Ове године кандидати су имали иновативне, али и већ виђене идеје. У Источном Сарајеву Будимир Шубара и Бранко Новаковић  жирију су изнијели своју идеју о примјени обновљивих извора енергије у гријању, хлађењу и производњи топле воде. Приједорчанке Драгана и Биљана Јанковић жири су убијеђивале у успјех њихове пословне идеје о у
згоју и преради љешника, тартуфа и бундеве. О тартуфима размишља и Жељко Васић из Братунца, док су се Зоран Мићановић и Илија Дчић из Брчког такође одлучили за производњу гљива, али не тартуфа већ љековите шитаке гљиве.
Занимљиве идеје имали су и Алекса Михајловић, те Зоран Гаврић и Дојчило Цвијић из Бањалуке. Иако су из Гацка, на аудицију у Фочи дошли су Борка Бејат и Радован Паповић са идејом за еколошко и комнунално збрињавање пластичне (пет) амбалаже и припреме амбалаже за рециклажу. Мркоњићани Слађана и Милан Цвијић своју идеју члановима жирија представили су у Градишци.
Етно-радионица за израду народњих ношњи, обука за ткање, везење и плетење идеја је са којом су на аудицију у Бијељини дошли Зоран и Вишња Мандић.
Радио – телевизија Републике Српске побједнику даје 10.000 КМ а партнери серијала обезбјеђују вриједне награде за тим који покрене властити посао.
Серијал „ Наш бизнис“ емитује се на програму Радио – телевизије Републике Српске од октобра до децембра 2012. године.