Завршена предузетничка обука у Бањој Луци

У Иновационом центру Бања Лука, у периоду од 10. априла до 10. јуна 2011.године, одржана је ЦЕФЕ обука за потенцијалне и постојеће предузетнике. Обуку је успјешно завршило 26 полазника.

Осим општег знања о предузетништву и стицања вјештина за вођење малог предузећа, учесници су у великој мјери стекли и техничко знање о припреми пословног плана и његове презентације, што ће им касније помоћи при представљању својих пословних идеја кредитним службеницима, потенцијалним инвеститорима или другим заинтересованим странама, а помоћи ће им и да и сами лакше и боље разумију функционисање властитог бизниса.

Кроз обуку су учесници спознали и каква је стварна ситуација на тржишту и какве све особине и вјештине предузетник треба да посједује ако жели да успије у свом пословном подухвату.

Пословни планови пет учесника имају велики потенцијал за реализацију, а покретање ових бизниса обезбиједило би у првом стадијуму 12 до 15 нових радних мјеста. Сви ови пословни планови односе се на производњу и пружање услуга. Ријеч је о пословним плановима за отварање фабрике женске гардеробе, велепродају боја за дрвопрерађивачку индустрију, ПР агенцију и Центар за рехабилитацију.