Завршена обука у области припреме и провођења развојних пројеката

У Источном Сарајеву  јуче је завршена обука у области идентификације, припреме и провођења развојних пројеката. Обуку је успјешно завршило 9 полазника, представника градске управе, градске развојне агенције и других локалних институција које се баве развојем.

Шеф кабинета градоначелника Источног Сарајева Огњен Сладоје захвалио је Развојној агенцији Републике Српске за пружену подршку у јачању капацитета за управљање пројектним циклусом. Он је истакао да за ову обуку влада велико интересовање, те да су ове године због великог броја учесника формиране двије групе.

„Имали смо између 40 и 50 заинтересованих запослених Градске управе, градских општина, невладиних организација и других који су хтјели да прошире знање у области писања пројеката. Ми ћемо наставити сарадњу у овој области а бенефите ове обуке видјећемо тек за двије до три године“, рекао је Сладоје.

Једна од полазница Ана Мотика задовољна је квалитетом обуке у оквиру које је овладала знањима потребним за квалитетну припрему и провођење развојних пројеката.

Развојна агенција Републике Српске у протеклих осам година организовала је 33 циклуса обуке за представнике 55 јединица локалне самоуправе коју је прошло више од 600 запослених. Обука у Источном Сарајеву реализована је у сарадњи са Градом Источно Сарајево и Градском развојном агенцијом Источно Сарајево.