Завршена обука из предузетништва и самозапошљавања у Бањој Луци

У Бањој Луци данас је завршена обука из области предузетништва и самозапошљавања коју је организовала Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Градском развојном агенцијом. Обуку је прошло 27 полазника, а трајала је 12 дана.
Представљена су четири пословна плана: „Сакупљање и пласман гљива и шумских плодова“, „Производња столарије и намјештаја по наруџби“, „Производња, продаја и изнајмљивање вјенчаница“ и „Гравирање, израда сувенира и веб дизајн“.

Полазницима, који су успјешно прошли обуку, серетификати ће бити уручени накнадно у просторијама Административне службе града Бања Лука. Сертификате ће уручити градоначелник Драгољуб Давидовић.
Онима чији пословни план има потенцијала за реализацију, биће омогућена консултантска помоћ  за дораду пословног плана и израду кредитне апликације за средства Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.
До сада су едукације одржане у Козарској Дубици, Српцу, Новом Граду, Власеници, Шековићима, Теслићу, Котор Варошу, Челинцу, Вишеграду, Дервенти, Зворнику и Градишци. Обуку је успјешно завршило више од 250 полазника.