ЕУНОРС организује Форум о интернационализацији пословања

Радни састанак чланова конзорцијума Европске мреже предузетништва Републике Српске одржан је данас у просторијама Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа.

Главна тема састанка била је организација Форума о интернационализацији пословања који ће се 03. новембра 2017. године одржати на Јахорини. У оквиру Форума биће одржани и Међународни пословни сусрети, а сви партнери ЕУНОРС-а учествоваће у организацији овог догађаја. За потребе организације догађаја биће формиран организациони одбор кога ће чинити по један представник  сваке институције. Договорено је да ће сви партнери радити на проналажењу коорганизатора из других земаља  како би се обезвиједило присуство што већег броја страних предузећа.

Осим организације Форума, на састанку је било ријечи и о обукама за програм Хоризонт 2020 и Козме, договорено је да обука буде одржана почетком јула у Бањој Луци у сарадњи са колегама из Европске мреже предузетништва Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније. Конзорцијум Европске мреже предузетништва Републике Српске, осим Агенције чине још и два јавна универзитета у Бањој Луци и Сарајеву, Привредна комора РС и Иновациони центар Бања Лука.