Едукативно-савјетодавни програм успјешно завршило 18 предузетника из Бијељине и Угљевика

Радионицом „Тестирање пословног модела CANVAS“, која је данас одржана у Бијељини, завршен је двомјесечни едукативно-савјетодавни циклус у оквиру Акцелератор програма који је организовала Развојна агенција Републике Српске. Са учесницима програма радио је предавач проф. др Драган Глигорић.

У наредном периоду учесници програма припремаће се за презентацију за избор најбољих пословних идеја које ће бити новчано награђене.

Акцелератор програм организовала је Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Агенцијом за развој малих и средњих предузећа града Бијељина, Агенцијом за развој малих и среднјих предузећа општине Угљевик и Општином Угљевик, а у програму је учествовало 18 појединаца и тимова са подручја Бијељине и Угљевика.

Програм је намијењен иновативним почетницима у послу а обухвата  бесплатну обуку током које учесници добијају знање потребно за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, административну и техничку подршку за коришћење средстава из различитих програма финансирања, могућност представљања пословних планова потенцијалним инвеститорима, промоцију и међународно повезивање.

Кроз Акцелератор програм до сада је прошло 75 учесника, а ускоро треба да почне нови циклус за заинтересоване почетнике у послу са подручја општина Вишеград, Рогатица, Рудо, Чајниче и Ново Горажде.