Европска мреже предузетништва Републике Српске подржала више од 2000 предузећа

На састанку представника Конзорцијума Европске мреже предузетништва Републике Српске који је одржан јуче у Бањој Луци, а коме је присуствовала и представница EASME Марија Поповић, представљени су  резултати конзорцијума у протекле двије године.

На састанку је истакнуто да је Европска мрежа предуезтништва Републике Српске у претходном периоду пружила подршку у 2000 предузећа, организовала бројне семинаре, радионице и инфо дане на којима су се привредни субјекти могли информисати о могућностима које нуди Мрежа. То су, између осталог, пословно повезивање, подршка у трансферу технологија, иновативности, јачању конкурентности, интернационализацији пословања.

Представница EASME изразила је задовољство постигнутим резултатима Европске мреже предузетништва у протекле двије године.

Координатор Мреже у Републици Српској је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа а конзорцијум чине и Привредна комора Републике Српске, Иновациони центар Бања Лука, као и Универзитети у Бањој Луци и Источном Сарајеву.