Дрвопрерађивачи отворили врата ученицима

У оквиру пројекта „Практична настава на радном мјесту“ који Влада Швајцарске финансира кроз програм „Прилика плус“ који проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, Машинска школа из Приједора потписала је 3.фебруара уговоре са дрвопрерађивачким фирмама ове регије о организовању практичне наставе за будуће техничаре за обраду дрвета.

Пројекат „Практична настава на радном мјесту“ вриједан је 160.000 КМ, а партнер у пројекту је Агенција за економски развој града Приједора „ПРЕДА-ПД“.

У оквиру овог пројекта обезбијеђена је и вриједна опрема за Машинску школу, и то за радионицу за ручну обраду дрвета и за употпуњавање кабинета за ЦНЦ оператере.

Наставничко вијеће риједорске Машинске школе искористило је своје законско право да измијени 30 одсто наставног плана и програма за вјежбе из предмета обликовање намјештаја и припрема призоводње за 4. разред техничара за обраду дрвета. Они ће сад дио свог програма реализовати у фирмама за прераду дрвета и на тај начин ће моћи да покажу и примијене знања која су кроз теорију научили у претходне три и по године.

Осим Машинске школе Приједор, пројектом је предвиђено да опрему за извођење практичне наставе добију Електротехничка, Пољопривредно-прехрамбена и Мјешовита средња школа „Никола Тесла“ Козарска Дубица, а фирмама које буду учествовале у практичној настави обезбијеђено је 26.500 КМ за амортизацију трошкова извођења наставе, али и трошкова самих ученика.