„Добојекспо“ премашио очекивања

Петнаести међународни сајам малих и средњих предузећа и предузетништва „Добојекспо 2011“ премашио је очекивања учесника и организатора са 8 425 посјета те склопљених 322 пословна договора, 114 уговора о пословној сарадњи и 99 купопродајних уговора – наводе организатори сајма.
На сајму је учествовао 291 излагач, од којих 130 из Републике Српске, 73 из Федерације БиХ, десет из Брчко дистрикта, 56 из Србије и 22 из Хрватске, који су представили 5 375 производа из 38 грана дјелатности.
Осим представљања могућности и достигнућа малих и средњих предузећа и предузетника, на сајму, који је имао излагачко-продајни карактер, одржани су сусрети привредника и пословних људи, као и 18 пратећих стручних и економско-привредних активности.
У оквиру изложбеног дијела сајма, као посебан одјељак, организован је Сајам женског предузетништва на којем је учествовало 36 жена, власница занатско-предузетничких радњи и привредних друштава, као и жене менаџери – директори привредних субјеката, од којих 17 из РС, девет из ФБиХ, седам из Србије, двије из Брчко дистрикта и једна из Хрватске.
На Сајму женског предузетништва, осим представљања призводних могућности, размијењена су радна искуства и одржано више едукативних предавања о оснивању малих и средњих предузећа, самозапошљавању жена и праксама у земљама Европске уније те предузетништвуо жена у руралној средини..
Излагачима Сајма „Добојекспо 2011“, као и „Сајма женског предузетништва“, додијељено је укупно 40 признања – плакете за најбољи изложени производни асортиман, те посебна признања за најбоље уређени штанд, за допринос женском предузетништву и унапређењу производње, те признање за усвајање нових технолошких процеса и за допринос развоју привредне сарадње и организације Сајма.
Организатор Сајма „Добојекспо“ и Сајма женског предузетништва, који су одржани на више од 3 500 метара квадратних затвореног и отвореног простора Спортске дворане Средњошколског центра у Добоју, је Привредна комора Републике Српске – Подручна привредна комора Добој, а саорганизатор општина Добој.Сајам је трајао од 19. до 22. октобра. (СРНА)