Директор РАРС присуствовао покретању „NBBA“ пословног удружења Норвешка-БиХ

Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић присуствовао је јуче у Сарајеву званичном покретању „NBBA“ пословног удружења Норвешка-БиХ. Удружење је основано на иницијативу норвешког амбасадора у БиХ Олава Реинертсена и представља базу за промоцију већег ангажмана и сарадње између пословних заједница Норвешке и БиХ, као и подстицај потенцијалним инвеститорима и предузетницима да успоставе дубље контакте и развију бизнис од заједничке користи за двије земље.

У разговору са директором Ђукићем, амбасадор Реинертсен је истакао да ће свој будући рад базирати на јачању привредне сарадње двије земље, нарочито у области зелене енергије,  туризмa, ИТ секторa, металнe и дрвопрерађивачкe индустријe.

Ђукић је овом приликом упознао норвешког амбасадора са активностима које проводи Развојна агенција Републике Српске у области привлачења и реализације улагања које проистичу из надлежности које је Агенција добила прошлогодишњим измјенама закона. Он је нагласио да је Агенција заинтересована за даље јачање сарадње између Републике Српске и Норвешке у овој области.

У наредном периоду разматраће се могући облици сарадње.