Директор РАРС присуствовао обиљежавању 20 година Швајцарског програма сарадње у БиХ

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић са сарадницима присуствовао је обиљежавању 20 година Швајцарског програма сарадње у БиХ.
Тим поводом Швајцарска амбасада је 2.јуна 2016. године у Сарајеву организовала панел дискусију о теми „Швајцарска – партнер БиХ у изградњи мостова између људи, друштава и култура“, а приказан је и документарни филм „20 година Швајцарског програма сарадње у БиХ: ретроспектива и будућност“.
Према ријечима амбасадора  Швајцарска је на 7. мјесту када је ријеч о страним инвестицијама у БиХ. До сада је уложено више од милијарду КМ, а у току је израда нове стратегије 2017. – 2020. година, која предвиђа улагање више од 34 милиона КМ у сличне пројекте на годишњем нивоу. Швајцарски програм сарадње посебно је активан у сегменту образовања и стручног усавршавања, као и у области пољопривреде и запошљавања, нарочито младих људи.
Међу локалним партнерима са којима су остварили успјешну сарадњу је и Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа која уз подршку Владе Швајцарске већ шест година реализује програм Прилика плус којим даје допринос функционалнијем повезивању образовања и привреде.