Директор РАРС-а посјетио предузеће “Елас“

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић са сарадницима посјетио је данас предузеће „Елас“ из Бање Луке, на позив власника Жељка Петровића.
„Ријеч је о једном успјешном, извозно орјентисаном предузећу, са значајним бројем радника које свакако треба подржати. Импресиониран сам производном халом која је опремљена врхунским машинама, чија комплетна производња иде у извоз, од чега у директан извоз иде чак 80 одсто. Ово је прави примјер доброг привредника који има визију, храброст и знање да постиже резултате и константно унапређује свој посао. Ради се и о добром послодавцу који пружа одличне услове за рад својим радницима“ – рекао је овом приликом Ђукић.
Он је са власником „Еласа“ разговарао о могућим видовима подршке коју је, прије свега, могуће реализовати посредством алата Европске мреже предузетништва чији је члан и конзорцијум из Републике Српске са Агенцијом на челу.
„Механизми подршке који су на располагању првенствено су усмјерени на извозна предузећа и ту има доста простора за сарадњу у погледу пословног повезивања, савјетодавне подршке, трансфера технологија, проналажења тржишта и слично. Посјетићемо и друга предузећа која имају потенцијал како бисмо још више унаприједили њихову конкурентност“ – истакао је Ђукић.
Власник „Еласа“ Жељко Петровић рекао је да ова фирма тренутно запошљава 147 радника, да константно ради на усавршавању свих запослених, унапређењу квалитета производа, промоцији путем најзначајнијих сајмова у Европи и свијету, као и да планира даље ширење тржишта.