„ДИВА НАТУРА“ обезбиједила мјесто у Студентском предузетничком инкубатору

Пословна идеја Производња природне козметике „ДИВА НАТУРА“, која је учествовала у Акцелератор програму који је Развојна агенција Републике Српске недавно организовала на Палама, награђена је пословном подршком у оквиру Студентског предузетничког инкубатора Економског факултета Пале.

Данас је на Економском факултету и званично потписан уговор са  Убавком Трифковић о кориштењу просторија инкубатора у периоду од годину дана са плаћеним режијским трошковима.

Трифковић је овом приликом истакла да је учешће у Акцелератор програму било веома значајно за даље планирање и пословање, те да је након учешћа у програму одлучила да региструје бизнис.

Нагласила је да ће, уколико буде прилике, у пословање укључити и заинтересоване младе студенте прије свега на пословима промоције и продаје производа, што је један од кључних изазова са којима се сусреће у пословању.

Онај е захвалила Развојној агенцијии РС и Економском факултету на могућности да учествује у програму Акцелератор, а нарочито на томе што је имала прилику да уз стручни надзор додатно анализира и оцијени своју пословну идеју.

Иначе, Акцелератор програм реализовала је Развојна агенција Републике Српске у партнерству са  Економским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву, Заводом за запошљавање Републике Српске, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево те општинама Пале, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Трново, Соколац и Источни Стари Град.

Програм је обухватио двомјесечну обуку и менторску подршку за 11 појединаца и тимова, док је 9 доставило финалне пословне планове који су презентовани пред стручном комисијом.