Влада наставља са реализацијом пројекта „Стоп административним баријерама“

Влада Републике Српске одржала је јуче у Бањој Луци 5. тематску сједницу, на којој је разматрала Информацију у вези са Пројектом  „Стоп административним баријерама“.

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је након сједнице да је овај пројекат капиталан за Владу Републике Српске, Републику Српску и привреду Републике Српске.

–          Заједно са Унијом послодаваца и Привредном комором РС кренули сму у његову реализацију, да би направили бољи пословни амбијент и укинули пословне и административне баријере – рекао је премијер Џомбић.

Он је истакао да овај пројекат има вишеструке користи.

–          Створиће бољи пословни амбијент и боље услове привређивања. Треба да доведе и до једноставније технологије рада јавне управе, а самим тим и до смањивања јавне потрошње – рекао је премијер Џомбић и додао да ће овај пројекат, такође, смањити „број тачака на којима је могућ криминал и корупција“.

Он је додао да је закључено како је досадашња сарадња са Унијом послодаваца и Привредном комором Републике Српске била веома високог интензитета, као и да су, у претходном периоду, остварени видљиви резултати.

Премијер Џомбић је навео да се наставља са реализацијом Пројекта „Стоп административним баријерама“, те да сва министарства треба да ревидирају своје акционе планове и убрзају активности на спровођењу овог пројекта.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић рекао је да је потребно заједнички указати на проблеме и баријере са којим се суочавају привредници.

–          Ово што се чини на рушењу пословних баријера врло је битно у елиминисању трошкова и скраћења процедура које би требало да резултирају поједностављењем и појефтињењем укупног функционисања, те повећањем ефикасности свих субјеката у друштву, с циљем стварања бољих услова привређивања – рекао је Ђурић.

Тематској сједници присуствовали су и представницви Уније удружења послодаваца РС и Привредне коморе Републике Српске.