Више простора за инвеститоре у пословној зони Рамићи

Град Бањалука одустаје од изградње рејонске котловнице у оквиру Пословне зоне Рамићи, како би било обезбијеђено више простора за нове инвеститоре.
Начелник градског Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић рекао је Срни да има доста захтјева инвеститора за куповину парцела у Пословној зони Рамићи.
Он је појаснио да се у дијелу гдје је била предвиђена градња котловнице налази поток, који ће бити уређен, а та површина искористива за градњу производних погона.
Станаревић је навео да ће зелена површина уз поток бити задржана, а остатак земљишта подијељен на парцеле које ће град понудити на продају.
Он је рекао да нема потребе за рејонском котловницом, јер тренутни корисници Пословне зоне Рамићи имају индивидуална гријања.
Новина ће бити проведена кроз Нацрта измјене дијела Регулационог плана „Пословне зоне Рамићи“, документа који ће 12. фебруара разматрати одборници градског парламента.
У Пословној зони Рамићи тренутно је активно 15 инвеститора који су у различитим фазама, како изградње властитих привредних објеката, тако и отпочињања производних процеса.
Инвеститори су у земљиште инвестирали 4,7 милиона КМ, у изградњу објеката 7,8 милиона КМ, а у набавку опреме 1,2 милиона КМ.

Извор: СРНА