Велико интересовање за нови циклус акцелератор програма

Како се пријавити за учешће у Акцелератор програму, коме је намијењен, шта обухвата сам програм и који су рокови за пријаву, биле су теме инфо дана који је Развојна агенција Републике Српске организовала јуче у Вишеграду за више од 30 потенцијалних кандидата.
Након презентације, представници РАРС одговарали су и на бројна питања заинтересованих, а инфо дану присуствовали су и представници партнерских општина Вишеград, Рудо и Рогатица.
Нови циклус Акцелератор програма почеће ускоро, а реализоваће се у Вишеграду и Рогатици. Јавни позив отворен је до 28.септембра 2020.
Акцелератор програм намијењен је иновативним почетницима у послу и представља нови облик подршке предузетницима у Републици Српској који пружа Развојна агенција Републике Српске.
Програм се састоји од три фазе: предакцелерације, акцелерације и програма раста путем којих се обезбјеђује континуирана подршка почетницима у пословању у циљу реализације њихове пословне идеје.
Подршка обезбјеђена овим Програмом обухвата бесплатну обуку током које учесници добијају знање потребно за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, коришћење бесплатног простора за рад у оквиру пословног инкубатора, административну и техничку подршку за коришћење средстава из различитих програма финансирања, могућност представљања пословних планова потенцијалним инвеститорима, промоцију и међународно повезивање, новчане награде за најбоље пословне идеје.
Овај циклус РАРС реализује у сарадњи са општинама Вишеград, Рогатица, Рудо, Чајниче и Ново Горажде.