Будући предузетници у Невесињу учили основе пословног планирања

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, у сарадњи са Оштином Невесиње, а у оквиру Европске мреже предузетништва Републике Српске, организовала је јуче у Невесињу радионицу о теми „Тестирање пословне идеје предузетника – израда пословног плана “.

Циљ радионице је био приближити процес пословног планирања потенцијалним предузетницима, презентовати структуру и садржај пословног плана, те на конкретном примјеру исти анализирати.
Радионица, на којој је присуствовао 21 учесник са подручја Херцеговине, је примарно била намијењена подстицању развоја руралног предузетништва. Исказана је спремност потенцијалних предузетника за започињање сопственог бизниса у различитим областима производње и услужних дјелатности, посебно у сектору пољопривреде и прераде пољопривредних производа.
У другом дијелу радионице пружене су основне информације о пројекту Европска мрежа предузетништва Републике Српске, као и механизми који су на располагању субјектима који исказују интерес за остваривање међународне пословне сарадње.
Након завршене обуке, учесници ће имати рок од мјесец дана да направе властите верзије пословног  плана, који ће након тога бити рангирани од стране Комисије и, у складу са тим, најбољи пословни план ће бити награђен.