Бугарски произвођач тражи партнерску фирму из БиХ

Бугарски произвођач пољопривредних машина Присма 50 тражи партнерску компанију у Босни и Херцеговини која ће им помоћи да се позиционирају на нашем тржишту.
Према подацима које су достављени бх. амбасади у Софији, постоји и могућност да се одређени дио програма ове фирме производи у Босни и Херцеговини, објавило је Министарство спољних послова БиХ.
Фирма Присмо 50, чија фабрика се налази у Пловдиву, на бугарском тржишту постоји више од 15 година. Специјализовани су за производњу мотокултиватора, прикључних машина, пратеће опреме и резервних дијелова за ове машине.
Све дијелови за пољопривредне машине производе у властитој фабрици, осим мотора који су увозе из Кине. Мотори се иначе производе према цертификатима и стандардима јапанског поизвођача аутомобила Хонде, што гарантује квалитету која стоји иза овог бренда. Компанија је увела цертфикат ИСО 9001:2000, издат од стране познате цертификацијске куће ТУВ.
Уколико постоји заинтересованост трговинских компанија које би евентуално заступале и пласирале производе бугарске компаније на тржишту Босне и Херцеговине, као и компанија из Босне и Херцеговине које би биле заинтересоване за производњу одређених компоненти за наведене машине, Амбасада БиХ у Софији располаже одређеним пропагандним материјалом о компанији Присма и њеном производном програму, те исте може и доставити компанијама, наводе из Министарства спољних послова БиХ.
Осим овога, босанскохерцеговачким компанијама такође се нуди могућност успостављање пословне сарадње са компанијама из различитих бранши и различитих дијелова свијета, од дрвне индустрије до консалтинг услуга. (ekapija)