Артинг-инвест уређује будући иновативни центар у Градишци

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и директор грађевинске фирме Артинг-инвест, Зоран Колунџија потписали су у уторак, 22. јуна, уговор о реконструкцији четвртог спрата „Црвене зграде“ у Градишци.

Градоначелник Аџић рекао је да је уговор потписан у оквиру Пројекта „Развој кроз дигиталне иновативне хабове у Градишци, Дарувару, Липику и Котору“ и додао да ће предвиђени простор бити припремљен за младе ИТ стручњаке.

– Жеља нам је да кроз тај иновативни центар прође што више младих људи, да их оспособимо и осамосталимо за њихове даљње привредне активности – рекао је Аџић и додао да је то шанса за развој града Градишке, али прије свега за младе људе да формирају своје прве привредне предузетничке кораке.

Пројектни координатор из Одјељења за развој и међународне пројекте Градске управе, Немања Давидовић истакао је да је ријеч о пројекту који се проводи у три државе, БиХ, Хрватској и Црној Гори и да је Градишка водећи партнер што је велика одговорност и искуство.

– Остали партнери имају своје активности, а оно што је заједничко јесте онлине едукативна платформа за образовање која ће увезати ове три државе – истакао је Давидовић.

Иновативни центар требало би да буде спреман за два мјесеца, а вриједност радова је 170.000 КМ.