Агенција подржала пројекат „Мој бизнис“

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа са задовољством је прихватила партнерство у пројекту РТРС „Мој бизнис“, јер ће овај образовни ријалити шоу дати велики допринос подизању свијести о значају самозапошљавања као пожељној варијанти живота.
– За такмичаре који ућу у ужи круг, организоваћемо студијско путовање у Норвешку с циљем упознавања са тамошњим условима покретања и развијања властитог бизниса – истакао је Слободан Марковић, директор Агенције на јучерашњој прес конференцији на којој је најављен почетак емитовања серијала за октобар ове године. Пројекат „Мој бизнис“, додао је Марковић, требао би да тему самозапошљавања стави у фокус и породице и јавности уопште.
Генерални директор РТРС, Драган Давидовић, појаснио је да је ријеч о до сада највећем пројекту јавног сервиса Републике Српске у који је ће бити уложено око 250.000 КМ.
– Хтјели смо да покажемо да можемо направити програм који ће на најбољи могући начин интегрисати просторне, финансијске и људске ресусре. Мислим да ће резултати бити изнад очекивања – рекао је Давидовић.
Он је изразио увјерење да ће „Мој бизнис“ отворити спиралу таквих емисија из године у годину, јер је потреба да се развија властити бизнис непресушна.
-Ово је почетак нечега што ће, вјерујем, дуго да траје. Кад се заврши овај први серијал, вјерујем да ће бити стоструко више заинтересованих партнера – нагласио је Давидовић.
Серијал охрабрује све оне који размишљају да покрену свој посао и требало би у будућности да буде и полигон за лансирање нових пословних и предузетничких идеја. На аудиције за учешће у серијалу, које су одржане широм Републике Српске, пријавило се више од стотину такмичарских парова, а такмичиће се њих 12. Коначну одлуку о побједнику донијеће гледаоци серијала који ће гласати за своје фаворите, а стручни жири побринуо се да се у финале пласирају такмичарски парови са најбољим пословним идејама.
Осим Агенције, пројекат су подржали Пивредна комора РС, Универзитетски предузетнички центар Бања Лука и „Дунав осигурање РС“.