Агенција организује обуку за самозапошљавање у Добоју

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, Слободан Марковић, посјетио је данас Општину Добој гдје је представницима локалне администрације и локалне развојне агенције представио програм Панорама. Ријеч је о пројекту активног стварања нових радних мјеста, у оквиру којег ће и у општини Добој ускоро бити организована обука за самозапошљавање.

Обука је бесплатна, а намијењена је свим незапосленим особама, посебно младим људима, који имају пословну идеју, али немају довољно предузетничког знања и вјештина да је претворе у исплатив посао.

Наредних дана, на четири локације у општини биће постављен посебно дизајнирани промотивни пано који садржи пријаве за едукацију. Заинтересовани грађани треба да попуне пријаву и доставе је на адресу локалне развојне агенције и чим буде довољан број заинтересованих кандидата, Агенција ће организовати стручну обуку.

Полазници који успјешно заврше обуку, добиће помоћ за израду апликације за кредитна средства Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, а након покретања предузећа и консултантску помоћ.

Осим у Добоју, Агенција ће обуку за самозапошљавање организовати и у општинама Мркоњић Град, Модрича и Бијељина, а у току је обука у Требињу.