Poziv preduzetnicima i inovatorima za ideje koje mogu pomoći turističkom sektoru


27.03.2020.


UNWTO (Svjetska turistička organizacija) je uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije pokrenula inicijativu pod nazivom “UNWTO Healing Solutions Challenge”. 
Inicijativa je namjenjena preduzetnicima i inovatorima za dostavljanje ideja koje mogu pomići turističkom sektoru da ublaže uticaj pandemije i ubrzaju napore za oporavak turističkog sektora. 
Tražiće se rješenja u 3 glavne oblasti:
- Izlječenje za ljude: rješenja usredsređena na mjere bezbjednosti, metode saniranja, rano otkrivanje, između ostalog za turističke zainteresovane strane (koje treba da koriste turisti, turistički zaposleni i korporacije).
- Liječenje za prosperitet: rješenja usmjerena na digitalne aplikacije za turizam, ekonomiju dijeljenja, kružnu ekonomiju, upravljanje prihodima, oporavak potražnje, investicije, između ostalih oblasti, koja će se primjeniti za cijeli sektor u bliskoj i dugoj budućnosti.
- Liječenje odredišta: rješenja usmjerena na tehnike oporavka za destinacije: krizna komunikacija, upravljanje krizama, mobilnost, rebrendiranje turističkih destinacija, oporavak povjerenja u putovanja, između ostalih srodnih oblasti.

Učesnici će proći proces u 2 faze: apliciranje i procjenu Ekspertskog komiteta za procjena spremnosti za isporuku i prilagodljivost u različite zemlje. Nakon toga, rješenja će biti objavljena kako bi se vladama mogle pružiti najbolji provajderi za oporavak turizma; sprovešćemo prezentaciju za sve vas, izvršiće se podjela rješenja za najinovativnijeg digitalnog prostora; i povezivaćemo startapove u UNWTO Inovativnu mrežu, sa više od 6500 kontakt tačaka iz preduzetništva, korporacija, javnih institucija, obrazovnih institucija, inkubatora i investitora.
Obrazac za registraciju naći ćete na https://www.unwto.org/healing-solutions-tourism-challenge

Rok za podnošenje prijava je 15. april 2020.