Još četiri dana za prijavu na Javni poziv za pružanje besplatne obuke u oblasti kontrolinga


23.05.2019.

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u skladu sa Strategijom razvoja malih i srednjih preduzeća Republike Srpske 2016 – 2020. godina i Programom rada sa finansijskim planom za 2019. godinu, a u okviru Evropske mreže preduzetništva, raspisuje Javni poziv za pružanje besplatne obuke u oblasti kontrolinga na području Republike Srpske.

Kontroling je njemačka metodologija upravljanja preduzećem kojom se prikupljaju informacije neophodne rukovodiocima za donošenje kvalitetnih odluka (izrada budžeta, strateško planiranje, obračun troškova i učinaka, interno informisanje i izvještavanje, planiranje investiranja i dezinvestiranja, analiziranje poslovanja preduzeća, uvođenja elektronske obrade podataka, posebna istraživanja i sl.)

Cilj obuke je da polaznici steknu osnovna znanja iz oblasti kontrolinga i ovladaju alatima i tehnikama koje će praktično primjeniti u preduzeću.

Obuka obuhvata teorijski i praktični dio i u potunosti je besplatna, a polaznici dobijaju sertifikat o završenoj obuci koji izdaje Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i ICV InternationalerControllerVerein (Međunarodno udruženje kontrolera).

Javni poziv je otvoren od 08. do 26. maja 2019. godine.

Više informacija o pozivu možete pronaći OVDJE.