Kako napisati projektni prijedlog za program Kreativna Evropa?


23.05.2019.


„Predstavljanje inovativnih EU programa Kreativna Evropa i pisanje prijedloga projekta za potprogram Mediji", naziv je radionice koju je Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća organizovala u Banjoj Luci 21.-22. maja 2019. u okviru Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske. 
Radionica je bila namijenjena predstavnicima ustanova i organizacija iz oblasti kulture i medija, malim i srednjim preduzećima koja djeluju u filmskoj i televizijskoj industriji u Republici Srpskoj, organizacijama civilnog društva koja se bave kulturom, obrazovnim, naučnim i istraživačkim ustanovama, kao i samostalnim umjetnicima.
Polaznici radionice učili su osnovna pravila pisanja projektne aplikacije za program Kreativna Evropa – kako formulisati projektne ideje, kako i skim uspostaviti saradnju, na koji način se konkuriše za sredstva iz ovog programa i kako voditi projekat ukoliko dobije podršku.
Kreativna Evropa je okvirni program Evropske komisije sa ukupnim budžetom od 1.46 milijadri eura. Cilj programa je da podrži kulturni i kreativni sektor da iskoriste mogućnosti digitalizacije i globalizacije i pristupe međunarodnim tržištima."